تامین مالی تجاری - دانشكده تجارت و بازرگانی commerce
دکتر داریوش طهماسبی
عضو هیئت علمی دانشکده تجارت و بازرگانی دانشکدگان مدیریت
"براساس اعلام سازمان تجارت جهانی (WTO) تقریبا 90 درصد تجارت جهانی به تامین مالی تجاری نیازمند هستند."
براساس نیازمندی بالا حالا تامین مالی تجاری چیست؟ در واقع تامین مالی تجاری اصطلاحی است که بسیاری از سوپر مارکت مالی خاصی را که بانک ها و شرکت ها برای میسر شدن تراکنش های تجاری استفاده می کنند، پوشش می دهد. بر این اساس هدف تأمین مالی تجاری کمک به کاهش ریسک مرتبط با تجارت جهانی با تطبیق نیازهای متفاوت صادرکنندگان و واردکنندگان است.
معرفی اشخاص ثالث برای معاملات به منظور کاهش ریسک پرداخت و عرضه از جمله وظایف اساسی تامین مالی تجاری است. سازمان ها و بخش های مختلفی از قبیل بانک ها، شرکت های تامین مالی تجاری، واد کنندگان و صادرکنندگان، بیمه گذاران و ... در تامین مالی تجاری دخیل هستند.
از روشهای تأمین مالی تجاری، می توان به اعتبار تجاری (دریافت کالا و پرداخت وجه آن با فاصله زمانی)، دریافت تسهیلات از بانکها و مؤسسات مالی، اعتبارات اسنادی (LC)، اسناد تجاری(برات، سفته و ...)، ضمانتنامه (LG)، تنزیل دین اسناد صادراتی، فاکتورینگ (تنزیل دین صورتحساب) و بیمه اعتبار صادراتی است.
از جمله مزایا و کاربردهای تامین مالی تجاری شامل؛ کاهش ریسک معاملات تجاری، امکان استفاده از انواع ابزارهای تأمین مالی تجاری در بینالملل، تسهیل گری صادرات و واردات تجار ایرانی، تأمین و تداوم جریان وجوه نقد سازمان ها و شرکت ها و ... است.